Jaume Bonafé en un dels seus quaderns, en concret en el número 203, va fer referència a l'anàlisi dels materials. Hem decidit també analitzar aquest text, ja que a més de que és essencial analitzar la funcionalitat dels materials creats, ens pareix que va en concordança amb el material creat per nosaltres, ja que necessitem analitzar-lo per saber si és útil o no, i si el podem aplicar en l'aula.
El professor Bonafé opta pel model d'avaluació en forma de qüestionari ja que ajuda a analitzar i elegir el material curricular com un criteri de canvi i renovació, i ajuda a estructurar les idees sobre el que volem analitzar de manera escarida.
La estructuració que segueix el tipus de qüestionari emprat pel professor busca el potencial pedagògic més enllà del mesurament tècnic i es divideix en dues parts que tractaran diferents continguts:
1.- Fitxa per a la caracterització del material. Aquesta part la definirem com una part introductòria i contextualitzadora, que, de forma sintetitzada especificarà i organitzarà continguts com el model escolar, el desenvolupament del currículum, l'organització escolar, l'avaluació, la investigació/innovació, els codis d'organització del contingut, les relacions en l'entorn, mitjans i recursos i els nivells educatius i àmbits d'implementació.
2.- La segona part serà el qüestionari en sí, on es tractarà ja de forma contextualizada i concreta l'utilitat del material dins del marc que el volem treballar i es presentarà en forma de guió amb preguntes que condueixen al debat. Es sintetitzarà per apartats que tractaran tòpics com: el model pedagògic que segueix el material, els continguts culturals seleccionats i com es presenten, les estratègies didàctiques que es model, el model de professionalitat docent, el model d'aprenentatge de l'estudiant, les tasques organitzatives del centre i l'avaluació del material i la seva vinculació amb programes de formació.