Buscar este blog

jueves, 19 de diciembre de 2019

Coneixem JCLIC


El Jclic és una ferramenta pedagògica de caràcter informàtic que serveix com a recurs educatiu i que habilita la possibilita de crear i realitzar trencaclosques, exercicis de paraules creuades, etc... Aquesta aplicació està desenvolupada en la plataforma Java i és un projecte de codi obert i que funciona amb diversos entorns i sistemes operatius.
Hi trobem diferents característiques que fan especial aquesta ferramenta educativa:

  • Primerament, la possibilitat de interconnexió amb diferents activitats que probenen de diferents identitats culturals. El que permet connectar amb, per exemple, diferents idiomes; com poden ser el xinés, l’àrab, l’anglès...
  • Fa desenvolupar tant la creativitat de formació davant projectes de coneixement cap a l’alumnat o professorat.
  • La possibilitat de promoure i crear activitats que impulsen la cooperació entre els realitzadors de la mateixa.
  • Fomenta la creativitat i l’interès mitjançant la seva estructura dinàmica.
  • És una plataforma molt útil per a introduir al coneixement mitjançant el joc.



La major peculiaritat d’aquesta aplicació és l’utilització del propi joc per a qualsevol rang d’edat. Ací tenim dos exemples, el primer explicant un trencaclosques de caràcter infantil amb una figura d’un lleó i el segon atribuït als elements químics i les seves nomenclatures.

























JClic també possibilita la utilització no solament d'imatges sinó capacitat d'activitats amb opció no solament visual sinó també auditiva, el que la fa encara més accessible.

En definitiva, és una aplicació que no solament ens comunica entre nosaltres per a adherir al nostre coneixement identitats culturals d'arreu del món, sinó que també es una aplicació que podem reconeixer com a integradora o inclusiva sobre aspectes com l'interval d'edat o diversitat funcional, que serveix tant a alumnes com a professors per a potenciar la creativitat o l'interès per la matèria. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Com analitzar els materials (complementari)

Jaume Bonafé en un dels seus quaderns, en concret en el número 203, va fer referència a l'anàlisi dels materials. Hem decidit també ana...